מתכון לסופגניות עם קרם פטיסיאר ותותים

מתכון לסופגניות עם קרם פטיסיאר ותותים

מתכון מיוחד לסופגניות, לאכול הרבה זה לא משמין :)

דף הבית » מתכון לסופגניות עם קרם פטיסיאר ותותים

מתכון לסופגניות עם קרם פטיסיאר ותותים

סופגניות ולביבות כבר מזמן הפכו ליותר מבצק מטוגן עם ריבה. הסופגניות הפכו למנת קינוח מעניינת מאוד בלי קשר לחג החנוכה ולכן גם כאן השף הפרטי מאור נתן מביא לכם מתכון לסופגניות מעניין ומיוחד.

 

שימו לב שהמתכון לסופגניות המובא כאן מתייחס לשניים:

  1. מתכון לבצק הסופגניות ואופן ההכנה שלהם
  2. ועניין המילוי. לגבי המילוי של הסופגניות תוכלו למלא בקרם פטיסיאר, ריבה, גנאז' שוקולד או כל דבר אחר שאתם אוהבים וסבורים שהוא מתאים. בקיצור, אין כללים נוקשים 🙂

 

מצרכים לסופגניות:

  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים או 3/4 קוביית שמרים מפוררת
  • 650 גרם קמח מנופה
  • חצי כפית מלח שטוחה
  • 3 ביצים (טרופות)
  • כפית גרידה של תפוז 
  • חצי כוס יוגורט
  • כף קוניאק או ברנדי (או כפית תמצית וניל)
  • 2 כוסות חלב
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • שמן לטיגון
  • מעט סוכר לפיזור בסוף
  • 250 גרם קרם פטיסיאר או ריבה או שוקולד מומס
  • תותים פרוסים

 

אופן הכנת הסופגניות:

  • שמים חמאה בכוס ולחמם במיקרו כדקה אחת.
  • שמים במקסר עם וו לישה את הקמח, שמרים, מלח והסוכר ומערבלים על מהירות נמוכה כ דקה אחת.
  • מוסיפים את החמאה המומסת, ביצים טרופות ומערבלים על מהירות נמוכה תוך כדי הוספת חלב בהדרגה.
  • מנתקים את קערת המקסר מהמכשיר ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • לקמח משטח עבודה ולהניח את הבצק. לרדד עד לעובי 1 ס"מ ולקרוץ עיגולים בעזרת רינג מתאים. או למי שיודע לעשות צורות עיגול בידיים ללא רינג – אז מושלם! רק במידה ואתם עושים זאת מומלץ לעבוד עם ידיים משומנות. (ראו גם, מתכון סופגניות מטוגנות עם שוקולד יש שם מגוון תמונות של אופן ההכנה. מבחינת בצק הסופגנייה המתכון שם זהה למתכון סופגניות זה.)
  • יוצרים כדורי בצק ומניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו. (בערך 20 דקות)
  • מניחים את הסופגניות בסיר עם שמן חם (180 מעלות) ומטגנים דקה בכל צד ומוציאים על תבנית ומפזרים סוכר לעיטור.
  • לחתוך את הסופגניות ולמלא בקרם פטיסיאר ותותים.
  • זהו מתפנקים 🙂 

 

הכנת קרם פטיסיאר

קרם פטיסיאר הוא קרם טעים להפליא והוא ידוע כקרם הבסיסי והשימושי ביותר בקונדיטוריות הצרפתיות. הבסיס שלו מורכב מחלמונים, סוכר ווניל ולצורך ההסמכה של הקרם משתמשים בקרונפלור. למתכון קרם פטיסיאר לחצו על הלינק.

 

הכנת גנאז' שוקולד

גנאז' שוקולד הוא בעצם קרם שוקולד עדין ובעל מרקם קטיפתי ונהוג להשתמש בו בקונדיטוריות לצורך מילוי פרלינים ודברי מאפה. גם טרפלס שוקולד הטעימים והידועים, בסיס הכנתם זהה ודומה מאוד לגנאז' שוקולד. על מנת להכין גנאז' שוקולד חום נצטרך להשתמש בכמות שווה של שוקולד ושמנת. לחמם את השמנת וליצוק לתוכה את שברי השוקולד. לערבב עד שמתקבל מרקם חלק. ניתן לטבל את הגנאז' בקוניאק, וניל, אספרסו ועוד, לפי טעמכם.

 

טיפים חשובים למתכון:

  • אם רוצים להפחית בקלוריות, ניתן להחליף את החלב במים
  • אם קיימת רגישות לגלוטן, ניתן להחליף את הקמח הרגיל לקמח כוסמת. במידה ועושים כך יש להוסיף 1/2 כוס נוזל

 

אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים נוספים מאת השף מאור נתן, כנסו כאן ל מתכוני קינוחים נוספים באתר ובחרו את המתכון.

שף פרטי לארוחת גורמה מאור נתן

במיוחד בשבילך

אירועי שף החל מ 150 שח

מ 150 ועד 500 שח לסועד!

רוצה להתייעץ עם השף?