מתכון לסופגניות מטוגנות עם מגוון מילויים

מתכון לסופגניות מטוגנות עם מגוון מילויים

סופגניות קטנות וטעימות כך אפשר לאכול יותר :)

דף הבית » מתכון לסופגניות מטוגנות עם מגוון מילויים

מתכון לסופגניות מטוגנות עם שוקולד ודברים טובים

בהמשך מתכון לסופגניות מטוגנות ולבינתיים תתרשמו מהתמונות קצת על תהליך ההכנה המפורט בהמשך הפוסט. המתכון נחלק לשני שלבים:

 

  • שלב 1 – שבו מפורט עניין הבצק וההכנה שלו
  • שלב 2 – הוא המילויים של הסופגניות לאחר טיגונם

 

מצרכים לבצק סופגניות

ערבוב ולישת החומרים היבשים תחילה ולאחר מכן להוסיף את הרטובים

לאחר לישה, להניח להתפחה את הבצק סופגניות. אחד בצבע אדום כי נוסף אליו מעט צבע מאכל שיהיה מעניין:) כמובן לא חובה. סתם רעיון

ועכשיו.. שלא יהיה להם קר אז תכסו אותם גם:)

לעשות צורות עיגולים ולהשאיר להתפחה כ20 דקות

טיגון הסופגניות בשמן עמוק 180 מעלות צלזיוס

ועכשיו לשלב הכייפי של הקישוטים של הסופגניות בגנאז' שוקולד למשל או קרם שמנת אדום שנצבע בצבע מאכל. תראו הכנה בהמשך וקרמים נוספים תיהנו מההכנה 🙂

מצד ימין למעלה גנאז' שוקולד לבן ומצד שמאל למעלה גנאז' שוקולד חום. באמצע קרם שמנת מצד שמאל למטה אבקת סוכר בלבד ומצד ימין למלטה ריבת תות

מצרכים לבצק סופגניות מטוגנות:

  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים או 3/4 קוביית שמרים מפוררת
  • 650 גרם קמח מנופה
  • חצי כפית מלח שטוחה
  • 3 ביצים (טרופות)
  • כפית גרידה של תפוז 
  • חצי כוס יוגורט
  • כף קוניאק או ברנדי (או כפית תמצית וניל)
  • 2 כוסות חלב
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • שמן לטיגון
  • מעט סוכר לפיזור בסוף

 

אופן הכנת הסופגניות:

  • שמים חמאה בסיר קטן ומחממים על להבה נמוכה עד שהיא נמסה.
  • שמים במסקר עם וו לישה את הקמח,שמרים, מלח והסוכר ומערבלים על מהירות נמוכה כ דקה אחת.
  • מוסיפים את החמאה המומסת, ביצים טרופות ומערבלים על מהירות נמוכה תוך כדי הוספת חלב בהדרגה.
  • מנתקים את קערת המקסר מהמכשיר ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • לקמח משטח עבודה ולהניח את הבצק. לרדד עד לעובי 1 ס"מ ולקרוץ עיגולים בעזרת רינג מתאים. או למי שיודע לעשות צורות עיגול בידיים ללא רינג – אז מושלם! רק במידה ואתם עושים זאת מומלץ לעבוד עם ידיים משומנות
  • יוצרים כדורי בצק ומניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו. ( 20 דקות לערך)
  • מניחים את הסופגניות בסיר עם שמן חם (180 מעלות) ומטגנים דקה בכל צד ומוציאים על תבנית מרופדת בנייר סופג ומפזרים סוכר לעיטור.
  • לטבול את הסופגניות באחד מהמילויים שתראו בהמשך
  • זהו מתפנקים 🙂

 

הכנת קרם שמנת לעיטור הסופגניות

על מנת להכין קרם שמנת תשימו 200 מ"ל שמנת בסיר עם 3 כפות סוכר ומעט וניל ותבשלו על אש בינונית עד שמתקבל מרקם סמיך. תקררו את הקרם שנוצר.

 

הכנת גנאז' שוקולד לעיטור הסופגניות

גנאז' שוקולד הוא בעצם קרם שוקולד עדין ובעל מרקם קטיפתי ונהוג להשתמש בו בקונדיטוריות לצורך מילוי פרלינים ודברי מאפה. גם טרפלס שוקולד הטעימים והידועים, בסיס הכנתם זהה ודומה מאוד לגנאז' שוקולד. על מנת להכין גנאז' שוקולד חום נצטרך להשתמש בכמות שווה של שוקולד ושמנת. לחמם את השמנת וליצוק לתוכה את שברי השוקולד. לכבות את האש ולסגור בנייר כסף את הסיר ל 5 דקות. לערבב עד שמתקבל מרקם חלק. ניתן לטבל את הגנאז' בקוניאק, וניל, אספרסו ועוד, לפי טעמכם.

 

הכנת קרם פטיסיאר למילוי הסופגניות

קרם פטיסיאר הוא קרם טעים להפליא והוא ידוע כקרם הבסיסי והשימושי ביותר בקונדיטוריות הצרפתיות. הבסיס שלו מורכב מחלמונים, סוכר ווניל ולצורך ההסמכה של הקרם משתמשים בקרונפלור לחצו בלינק למתכון קרם פטיסיאר המלא.

 

טיפים חשובים עבור מתכון לסופגניות מטוגנות:

  • אם רוצים להפחית בקלוריות, ניתן להחליף את החלב במים ולהפחית בסוכר
  • אם קיימת רגישות לגלוטן, ניתן להחליף את הקמח הרגיל לקמח כוסמת. במידה ועושים כך יש להוסיף 1/2 כוס נוזל
  • לאחר שתתבלו את הסופגניות במילוי ניתן לקשט בסוכריות
  • ניתן לשים צבע מאכל בקרמים. קרם שמנת ופטיסיאר
  • טיפ מאוד עבור המכון לסופגניות מטוגנות לוודא שהשמן בטמפרטורה של 180 מעלות, כי במידה והשמן יהיה חם מידי הסופגניות ישרפו ובפנים הבצק לא יהיה מוכן ואם השמן יהיה קר מידי הסופגניות יצאו ספוגות בשמן. מומלץ  לעבוד עם מד חום

 

אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים נוספים מאת השף מאור נתן, כנסו כאן ל מתכוני קינוחים נוספים באתר ובחרו את המתכון. מתכננים אירוע? צרו קשר כאן

שף פרטי לארוחת גורמה מאור נתן

במיוחד בשבילך

אירועי שף החל מ 150 שח

מ 150 ועד 500 שח לסועד!

רוצה להתייעץ עם השף?