חייגו עכשיו: 050-786-7711
מתכון לקרם פטיסיאר

מתכון לקרם פטיסיאר

הקרם הבסיסי ביותר בקונדיטוריה הצרפתית

כמה מילים על קרם פטיסיאר והשימושים שתוכלו לעשות איתו בבית

נתחיל מכך שמתי שנדע להכין מתכון לקרם פטיסיאר טוב אנו בהחלט יכולים להעלות את רמת הקינוחים שאנו מכינים והם יהיו לנו טעימים יותר. מפני שקרם פטיסאיר הוא קרם מאוד בסיסי בקונדטוריה וניתן לשלב איתו מאות קינוחים וקרמים.

 

ראו למשל מתכון לסופגניות עם קרם פטיסיאר ותותים. כל מתכון לקרם פטיסיאר כולל חלב, חלמונים וסוכר מבחינת הבסיס של הקרם. ויש עוד שלל תוספות ושילובים שמשפרים ומחזקים את הטעם של הקרם. כמו למשל וניל, גרידת הדרים וכדומה. וכאן כבר אנו נכנסים לטעמים ספציפיים שאנו מעוניינים ליצור בקרם על מנת שיתחברו ויתאימו לקינוח שאנו מעוניינים להכין.

 

מתכון לקרם פטיסיאר 

  • 6 חלמוני ביצה
  • כפית גרידת הדרים, או מקל וניל (ניתן להחליף את המקל וניל בכפית תמצית וניל)
  • 150 גרם סוכר
  • 200 מ"ל שמנת בישול 
  • 300 מ"ל חלב
  • 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 50 גרם קרונפלור

 

אופן הכנת מתכון קרם פטיסיאר

  • לשים בקערת ערבוב את הקורנפלור, ביצים וסוכר ולערבב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד (3 דקות ערבוב)
  • לשים בסיר את השמנת חלב וגרידת הדרים או הווניל ולהביא לסף רתיחה. להקפיד שלא תהיה רתיחה אלא רק שיהיה ממש חם עד לסף הרתיחה 
  • לשפוך את הנוזל החם לתוך קערת הביצים באיטיות תוך כדי ערבוב מהיר במטרפה, ולשפוך חזרה את הנוזל הצהוב לסיר.
  • להחזיר את הסיר על האש (אש נמוכה) ולערבב עד שמתקבל מרקם סמיך ולהסיר מהאש
  • להוסיף את החמאה ולערבב היטב עד שהחמאה נבלעת לתוך הקרם פטיסיאר
  • לקרר את הקרם פטיסיאר

 

אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים נוספים מאת השף מאור נתן, כנסו כאן ל מתכוני קינוחים נוספים באתר ובחרו את המתכון. מתכננים אירוע? צרו קשר כאן

שף מאור נתן - שף פרטי ואירועי בוטיק שף מאור נתן
Call
Mail

למידע נוסף השאירו פרטים:

שם*:

נייד*:

דוא”ל*:

נושא:

הודעה: