חייגו עכשיו: 050-786-7711

מתכון לסופגניות עם קרם פטיסיאר ותותים

מתכון מיוחד לסופגניות, לאכול הרבה זה לא משמין :)

מתכון לסופגניות עם קרם פטיסיאר ותותים

סופגניות ולביבות כבר מזמן הפכו ליותר  מבצק מטוגן עם ריבה . הסופגניות הפכו למנת קינוח מעניינת מאוד בלי קשר לחג החנוכה ולכן גם כאן השף הפרטי מאור נתן מביא לכם מתכון לסופגניות מעניין ומיוחד מאוד.

 

שימו לב שהמתכון לסופגניות המובא כאן מתייחס לשניים:

  1. מתכון לבצק הסופגניות ואופן ההכנה שלהם
  2. ועניין המילוי. לגבי המילוי של הסופגניות תוכלו למלא הן בקרם פטיסיאר, ריבה, גנאז' שוקולד או כל דבר אחר שאתם אוהבים וסבורים שהוא מתאים. בקיצור, אין כללים נוקשים 🙂

 

מצרכים לסופגניות:

  • חצי כוס סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים או 3/4 קוביית שמרים מפוררת
  • 600 גרם קמח מנופה
  • כפית מלח שטוחה
  • 3 ביצים (טרופות)
  • כפית גרידה של תפוז ולימון ביחד
  • חצי כוס יוגורט
  • חצי כוס יוגורט
  • כף קוניאק או ברנדי
  • 2 כוסות מים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • שמן לטיגון
  • מעט סוכר לפיזור בסוף
  • 250 גרם קרם פטיסיאר או ריבה או שוקולד מומס
  • תותים פרוסים

 

אופן הכנת הסופגניות:

  • שמים חמאה בכוס ולחמם במיקרו כ דקה אחת.
  • שמים במקסר עם וו לישה את הקמח, מלח והסוכר ומערבלים על מהירות נמוכה כ דקה אחת.
  • מוסיפים את החמאה המומסת, ביצים טרופות ומערבלים על מהירות נמוכה תוך כדי הוספת מים בהדרגה.
  • מנתקים את קערת המקסר מהמכשיר ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • לקמח משטח עבודה ולהניח את הבצק. לרדד עד לעובי 1 ס"מ ולקרוץ עיגולים בעזרת רינג מתאים.
  • יוצרים כדורי בצק ומניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • מניחים את הסופגניות בסיר עם שמן חם ומטגנים דקה בכל צד ומוציאים על תבנית ומפזרים סוכר לעיטור.
  • לחתוך את הסופגניות ולמלא בקרם פטיסיאר ותותים.
  • זהו מתפנקים 🙂

 

הכנת קרם פטיסיאר

קרם פטיסיאר הוא קרם טעים להפליא והוא ידוע כקרם הבסיסי והשימושי ביותר בקונדיטוריות הצרפתיות. הבסיס שלו מורכב מחלמונים, סוכר ווניל ולצורך ההסמכה של הקרם משתמשים בקרונפלור

 

הכנת גנאז' שוקולד

גנאז' שוקולד הוא בעצם קרם שוקולד עדין ובעל מרקם קטיפתי ונהוג להשתמש בו בקונדיטוריות לצורך מילוי פרלינים ודברי מאפה. גם טרפלס שוקולד הטעימים והידועים, בסיס הכנתם זהה ודומה מאוד לגנאז' שוקולד. על מנת להכין גנאז' שוקולד חום נצטרך להשתמש בכמות שווה של שוקולד ושמנת. לחמם את השמנת וליצוק לתוכה את שברי השוקולד. לערבב עד שמתקבל מרקם חלק. ניתן לטבל את הגנאז' בקוניאק, וניל, אספרסו ועוד, לפי טעמכם.

 

אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים נוספים מאת השף מאור נתן, כנסו לרשימת המתכונים באתר ובחרו את המתכון לפי קטגוריות של מנות ראשונות, מנות עיקריות וקינוחים. 

קידום אתרים אורגני בניית אתרים
Call
Mail

למידע נוסף השאירו פרטים:

שם*:

נייד*:

דוא”ל*:

נושא:

הודעה: