איך מתאימים יין לארוחה?

דף הבית » איך מתאימים יין לארוחה?

בעבר היה נהוג לטעון שיין אדום הולך רק עם בשר ויין לבן הולך רק עם דגים, אז פתאום הכל השתנה? מה השתנה?

 

כשדנים על איך להתאים יין לארוחה צריכים קודם לכן להבין שעל טעם וריח אין להתווכח, יכול להיות שלפלוני אותו יין לבן יסתדר לו טוב עם הארוחה ולאלמוני אותו יין לבן יסתדר לו בארוחה אחרת. הכלל החשוב ביותר הוא- שכיום בעולם הגסטרונומי של ה 120 אין כבר כללים נוקשים. והם אינם מפני שהתאמת יין לארוחה הוא עניין לאניני טעם וככל שחוש הטעם שלכם מפותח יותר כך תבינו בדקויות המתבקשות להתאמת יין לארוחה. 

 

יחד עם זאת, מניתי עבורכם כמה כללי אצבע שכדאי להכיר וללמוד ובנוסף כמה צירופים קלאסיים שכדאי להתייחס אליהם.
בגדול, ככל שחומר המזון בשרני יותר כגון סטייק למשל, כך יתאים לו יין בעל טעם חזק יותר. שאם לא כן, יין עדין בשילוב עם מנה כבדה ובשרנית (לאו דווקא בשר) עלול להעלם וכלל לא לחוש באיכותו ובשילובו. דומה להמחשת העניין, תטעמו חריף ומיד לאחר מכן תוכלו תות, מה יקרה?.. אתם כלל לא תרגישו את התות, מפני שטעמתם לפניו משהו חזק מימנו בהרבה. לכן, הכלל החשוב ביותר הוא להתאים את חוזק היין לבשרניות המנה.

 

התאמה בין צבעים
בדרך כלל אוכל לבן מתאים עם יין לבן ואוכל אדום מתאים עם יין אדום, אך לזכור תמיד את עניין חוזק הטעמים. מנות כדוגמת פסטה יתאימו עם יין לבן, מנות כדוגמת בשר צלוי יתאימו עם יין אדום. אך מנות בשר עגל המתוארות כבשר ורדרד יתאימו עם יין רוזה או יין לבן. סטייק טונה למשל אפילו שמדובר בדג, מתאים ביותר לשילוב יין אדום.

 

חשוב לציין, אם אנו מכינים מנה לצורך הדוגמה פסטה ומבשלים אותה ברוטב יין לבן, רצוי בארוחה עצמה להגיש יין לבן. כלומר לפעמים בתכנון הארוחה ובשלבי הבישול אנו צריכים לשאול האם אנו מתאימים את היין לאוכל או את האוכל ליין. כי אם בשלנו את הפסטה ביין לבן מזן שרדונה רצוי להגיש בארוחה יין לבן מזן שרדונה.

 

סדר היין בארוחה
בארוחות חשובות שמוגשים בהם כמה סוגי יין, חשוב להקפיד על סדר החוזקות (זוכרים את הפלפל החריף לעיל?) מתחילים קודם ביין עדין (וכך גם המנה הנלוות לו) ולאחר מכן ביין יותר חזק (ולא חשוב בכלל אם הוא אדום או לבן) שיתאים גם הוא למנה הנלוות, שתהיה בשרנית יותר או שומנית יותר וכן הלאה לכל המשך הארוחה. אפרופו שומני, מאכלים שמנים דורשים יינות בעלי חמיצות גבוהה.

 

צירופים בעייתיים
כפי שהוזכר לעיל, האוכל המוגש לצד היין צריך להיות בתבונה. אסור שהמאכל ישתלט על טעם היין ואסור שהיין ישתלט על המאכל. לכן מניתי עבורכם כמה סוגי מאכלים בעייתיים עם יין.

 

זיתים
אוכל מלוח
מאכלים חריפים
מאכלים מתוקים
מאכלים חמוצים

 

יין הולך טוב עם..
דגים עדינים ופירות ים יתמזגו היטב בנוכחות שמפניה יבשה או יין לבן שרדונה
בשר צלוי, בשר טלה, בשרים על האש ילכו טוב עם יין אדום בורדו
נתחי בשר כבדים גגון אסאדו צלי כתף ולכו טוב עם יין קברנה
פטה כבד אווז וגבינות כחולות ילכו טוב עם יין סוטרן
קינוחים יתמזגו היטב עם יין פורט אך חשוב לציין שברוב המקרים יין וקינוח אינם שידוך טוב. לקינוחים בודדים ביותר מתאימים יינות בודדים ביותר אך יין פורט מתאים לרוב הקינוחים. ויין מוסקט או מוסקטו מתאים כקינוח בעצמו.

 

ניתן לרכוש שובר מתנה להשתתפות בסדנת טעימות יין לפרטיים ולחברות. צרו קשר לפרטים נוספים.

שף פרטי לארוחת גורמה מאור נתן

במיוחד בשבילך

אירועי שף החל מ 150 שח

מ 150 ועד 500 שח לסועד!

רוצה להתייעץ עם השף?