מתכון – מרק פטריות קרמי

דף הבית » מתכון – מרק פטריות קרמי

מצרכים

  1. חצי קילו פיטריות פורטובלו
  2. חצי קילו פיטריות שמפניון
  3. 100 גרם חמאה
  4. 3 כפות שמן קנולה
  5. 2 כוסות יין לבן שרדונה
  6. 2 ליטר מים
  7. 3 ענפי טימין
  8. 2 בצלים חתוכים גס
  9. 3 שיני שום
  10. 200 מ"ל שמנת לבישול
  11. מלח ופלפל

 

מצרכי הגשה

  1. 2 כפות חמאה
  2. 2 ענפי טימין
  3. חצי קילו פיטריות יער
  4. מלח ופלפל

 

אופן הכנה

  1. לשטוף את הפטריות במים ולסנן היטב ולאחר מכן לחתוך אותם גס.
  2. לשים סיר על אש עם להבה גבוהה, להוסיף את שמן הקנולה ולצרוב את הפטריות בשמן החם. לאחר קבלת גוון שחום, להוסיף לסיר חמאה ולערבב קלות.
  3. להוסיף לסיר את הטימין, שום, בצל, יין לבן ולבשל עד שכמות היין הלבן תתרכז היטב ותצטמצם לחצי. להוסיף את המים ולהביא לרתיחה.
  4. לתבל במלח ופלפל ולבשל 45 דקות.
  5. לטחון את תוכן הסיר לקבלת מרקם מחיתי.
  6. להוסיף לסיר את השמנת ולהביא לרתיחה קלה. לטעום ולשפר תיבול במלח ופלפל במקרה הצורך.

 

אופן הגשה

  1. לשים מחבת על אש גבוהה ולהניח את החמאה. להוסיף למחבת את הפטריות ולערבב (להקפיץ) לסירוגין כ 4-3 דקות.
  2. להוסיף למחבת טימין, מלח ופלפל ולערבב כדקה נוספת. להוציא את הפטריות מהמחבת ולהניחם על גבי נייר סופג.
  3. לצקת מרק אל תוך קעריות הגשה ולעטר את המרק בכף או שתיים של מהפטריות המוקפצות. מגישים.

 

טיפים:

  • למי שפחות מתחבר למרקים טחונים, ניתן בשלבי ההכנה לחתוך את הפטריות והבצלים לפרוסות דקות ללא צורך בטחינת המרק.
  • שילוב מעניין למרק פיטריות. קחו שליש מכמות השמנת ותקציפו אותה במקסר עם מעט מלח ופלפל. לאחר מכן, צקו כפית מהקצפת בכל קערית מרק. חשוב לדעת שעל מנת ששמנת כל שהיא תוכל להיות מוקצפת היא צריכה להיות עם לפחות 18% שומן ובמתכון רשום שמנת לבישול שהיא בדרך כלל פחות מ18% שומן. לכן, למימוש טיפ זה כדאי לרכוש שמנת להקצפה או שמנת שאחוזי השומן שלה גבוהים.

 

למתכונים נוספים, שאלות ועזרה לגבי מתכון מסוים:
צלצלו עכשיו למאור נתן 050-786-7711 או צרו קשר בטופס הבא ונחזור אליכם עם פרטים והצעות.

שף פרטי לארוחת גורמה מאור נתן

במיוחד בשבילך

אירועי שף החל מ 150 שח

מ 150 ועד 500 שח לסועד!

רוצה להתייעץ עם השף?