מתכון – גלידה בהכנה ביתית

מתכון – גלידה בהכנה ביתית

מתכון לגלידה קרמל בהכנה ביתית מאור נתן
דף הבית » מתכון – גלידה בהכנה ביתית

כמה מילים על מתכון לגלידה קרמל בהכנה ביתית – הגלידה הכי טעימה שיש

ישנם סוגים רבים של גלידות אבל גלידת קרמל זו הגלידה הכי טעימה שאני אוהב ולכן אני משתף אתכם את המתכון שלה.

בכל ארוחת שף שאני מתבקש להכין גלידה, הבסיס להכנת הגלידה הוא אותו בסיס. כלומר, קצפת + קרם אנגלז.

מה שמשתנה זה "התיבול" של הגלידה – התיבול של הגלידה יכול להיות למשל עם רום, ואז נקרא לגלידה הזו גלידת רום.

התיבול של הגלדה יכול להיות גם עם שוקולד ואז נקרא לגלידה גלידת שוקולד, וכדומה.

כאן המתכון הוא לגלידת קרמל מדהימה, כי טעם הקרמל המופלא שמשתלב נהדר עם קרם אנגלז -שהוא הקרם הבסיסי  ביותר להכנת כמעט כל גלידה בעולם.

 

מצרכים לגלידה

  1. 6 ביצים מופרדות
  2. חצי ליטר חלב
  3. 7 כפות סוכר
  4. 250 מ"ל שמנת להקצפה
  5. 1 מקל וניל או כפית תמצית וניל
  6. חצי כוס סוכר + שתי כפות מים

שלב א' – הכנת הגלידת קרמל

  1. לחרוץ את מקל הווניל לאורכו-בסכין חדה ולהניח בתוך סיר בישול. להוסיף לסיר את החלב ולהביא
  2. לחימום עד לסף רתיחה (ללא רתיחה!).
  3. לשים בקערת ערבוב את חלמוני הביצים ולטרוף אותם כ 4-3 דקות יחד עם 5 כפות סוכר.
  4.  

שלב ב' – הכנת הגלידה

  1. לשים בסיר נוסף, על להבה נמוכה את כוס הסוכר + 2 כפות המים ולהניח כ 10 דקות על האש, עד לקבלת קרמל שחום וללא גושים.
  2. להוציא את מקל הווניל מסיר החלב (אופן הכנה א' סעיף 1) ולשפוך את החלב בהדרגה לסיר הקרמל. חשוב לשפוך את החלב תוך כדי ערבוב הקרמל למניעת היווצרות גושי סוכר.
  3. להעביר את תכולת סיר החלב לקערת החלמונים (אופן הכנה א' סעיף 2) בהדרגה גם כן ותוך כדי ערבוב החלמונים. לאחר מכן, לשפוך את תכולת החלמונים והחלב חזרה אל סיר הבישול.
  4. לשים את סיר החלב והחלמונים על האש עם להבה בינונית ולערבב באופן מתמיד כ 8-6 דקות עד שמתקבל מרקם סמיך (שנקרא "קרם אנגלז").

שלב ג' – הכנת גלידת קרמל

  1. לשים את 6 החלבונים במיקסר חשמלי יחד עם 2 כפות הסוכר שנותרו ולהקציף לקצף נוקשה. להעביר את הקצפת לקופסת אכסון.
  2. לשים את השמנת בקערת המיקסר ולהקציפה גם כן עד שמתקבל קצף אוורירי ויציב.
  3. לקפל (לאחד על ידי מרית) את שתי הקצפות אל תוך קערת הקרם אנגלז, תוך כדי תנועות קיפול עדינות, עד להתחברות שלושת החומרים. לאכסן בקופסת פלסטיק ולהקפיא 5 שעות לפחות.
  4. להוציא את גלידת הקרמל מהמקפיא, ליצור כדורי גלידה ולהגיש.

טיפים למתכון:

  • למי שאלרגי לביצים או רגיש לביצים חיות, ניתן להחליף את חלבוני הביצים המוקצפים במיכל נוסף של שמנת מתוקה להקצפה. חשוב לציין שפעולה זו תעלה משמעותית את כמות הקלוריות לסועד וכן להפחית מעט מאיכות מרקם הגלידה.
  • על מנת להפוך את המתכון לפשוט יותר, ניתן לוותר על יצירת הקרמל ולקבל גלידת וניל בלבד.

רוצים מתכונים נוספים?

בקרו בדף המתכונים שלי ואם יש לכם שאלות לגבי מתכון מסוים כנסו כאן למערכת השאלות ותשובות ותקבלו מענה בתוך דקות

שף פרטי לארוחת גורמה מאור נתן

במיוחד בשבילך

אירועי שף החל מ 150 שח

מ 150 ועד 500 שח לסועד!

רוצה להתייעץ עם השף?