חייגו עכשיו: 050-786-7711

מה זה אוכל גורמה?

אוכל גורמה על פי ההגדרה הוא אוכל טעים שעשוי בקפדה, מתובל כהלכה ומוצג בצורה אומנותית. ובכן, האם ניתן לומר גורמה על כריך חמאה וריבת שזיפים? אם אותו כריך יעמוד בקריטריונים, אני מאמין שכן! 

 

רוב האנשים חושבים שארוחת גורמה חייבת להיות יקרה, מחומרי גלם נדירים ויקרים, רק במסעדות מכוכבות וכדומה. כלומר, גורמה זה רק לעשירים. אמירות כאלה יכולות לשלוח גלי הלם במערכות שלי! דבר אחד בטוח, גורמה זה לא! 

 

המושג גורמה קיבל עם השנים פרשנויות מוטעות עד כדי כך שאנשים רבים כבר אומרים שהם סולדים מאוכל גורמה. הם אומרים "גורמה זה פלצני" "תנו לי לאכול ולא משהו קטן שניתן לראות אותו רק בזכוכית מגדלת" ועוד שאר ניסוחים. אמירות כאלה ואחרות, אם לומר את האמת, הם צודקים! הם אומרים את זה בגלל שהם חוו ארוחות מעליבות בחיים וסיפרו להם שהוגשו בהם מנות גורמה. אתן דוגמה להמחשת העניין.

 

למדתי מניסיוני מזה כ 12 שנים בתחום הבישול, שתמיד לפני שאני מרכיב תפריט או יותר נכון ארוחה אני מכוון למקסימום קילו לסועד. כלומר אם מדובר בארוחה של 5 מנות למשל, מנת פתיחה, מנה ראשונה, סלט, מנה עיקרית וקינוח, תמיד אני יחלק קילו למספר המנות, כי אני יודע שסועד בארוחה לא אוכל יותר מקילו. גם בארוחת טעימות גורמה בה אני מגיש 8 ו12 מנות לסועד, המשקל של כולן יהיה לא יותר מקילו והיות שבארוחת טעימות בת 8 או 12 מנות גורמה לסועד המנות מורכבות יותר ונתפשות כמנות גורמה ייחודיות, עולם הפלצנים "הבין" את הנוסחה ומיד בחר להגיש מנות קטנות גם בארוחה של 3 מנות לסועד. כלומר, בממוצע כ 100 גרם למנה. זוהי דוגמה אחת מיני רבות להצדקה שלי לאלה שסולדים מאוכל גורמה.

 

פירוש המושג אוכל גורמה
טעים – כלומר, לפני הכל שהאוכל יהיה טעים לנו בפה
עשוי בקפידה – חומרי גלם איכותיים, אוכל בריא, דיוק בחיתוך ועיבוד מוצרי המזון, שיטות בישול תואמות לסוג המנה, כמות אוכל משביעה.
מתובל כהלכה – תבלינים או עשבי תיבול מעוררי תיאבון ומתאימים לסוג הבישול, לא יותר מידי ולא פחות מידי
מוצג בצורה אומנותית – הצגת המנה בצורה מעוררת תיאבון ובצורה יצירתית

קידום אתרים אורגני בניית אתרים
Call
Mail

למידע נוסף השאירו פרטים:

שם*:

נייד*:

דוא”ל*:

נושא:

הודעה: