מתכון – שוק ברווז ביין ותבלינים

דף הבית » מתכון – שוק ברווז ביין ותבלינים

מצרכים
6 יחידות שוק ברווז או אווז
5 גרגירי פלפל אנגלי
1 בקבוק יין פורט
4 ענפי טימין
קליפה של תפוז אחד
קליפה של לימון אחד
2 בצלים לבנים חתוכים לסלייסים
1 כרישה שטופה היטב וחתוכה לעיגולים עבים
3 גזרים קלופים ושטופים וחתוכים לעיגולים עבים
מלח גס ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. לתבל את שוקי הברווז במלח ופלפל גס ולצרוב אותם על סיר שחומם מראש כך שצד העור יקבל את החריכה. (אין צורך בהוספת שמן לטיגון). צורבים את השוקיים כ4-3 דקות עד שמתקבל גוון שחום של העור.
  2. להוציא את השוקיים באופן זמני מהסיר ולהניח בסיר את הגזרים, השום, הבצל וגרגירי הפלפל אנגלי.
  3. מאדים כך את הירקות כ 5 -10 דקות בעזרת השומנים שהותירו שוקי הברווז.
  4. להחזיר את שוקי הברווז לסיר ולהניחם מעל הירקות. להוסיף את כל יתר המרכיבים ולהביא לרתיחה. לטעום את הנוזלים ולשפר תיבול במלח ופלפל. להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולבשל כך במשך שעתיים וחצי.

 

אופן הגשה
להניח את הירקות (גזר, בצל, כרישה) על גבי צלחת להגשה  מעליה להניח את השוק/יים.
ליצוק מהרוטב שנותר בסיר ולהגיש.

 

טיפים
לתוצאה טובה יותר, רצוי מאוד להשרות לילה לפני הבישול את השוקיים במרינאדה. מתכון– לרפד את השוקיים במלח ופלפל גס, קליפות לימון ותפוז, פלפל אנגלי ופלפל סצ'ואן.  
לתוצאה טובה עוד יותר, כדאי לחלק את הבישול ל שליש ראשון של הבישול בסיר על הגז ושני שליש מהזמן הנותר לסיים את הבישול בתנור. כלומר, להכניס את הסיר לתוך תנור שחומם מראש ל 200 מעלות.

 

למתכונים נוספים, שאלות ועזרה לגבי מתכון מסוים:
צלצלו עכשיו למאור נתן 050-786-7711 או צרו קשר בטופס הבא ונחזור אליכם עם פרטים והצעות.

שף פרטי לארוחת גורמה מאור נתן

במיוחד בשבילך

אירועי שף החל מ 150 שח

מ 150 ועד 500 שח לסועד!

רוצה להתייעץ עם השף?