חייגו עכשיו: 050-786-7711

מתכון – גלידה בהכנה ביתית

מצרכים

  1. 6 ביצים מופרדות
  2. חצי ליטר חלב
  3. 7 כפות סוכר
  4. 250 מ"ל שמנת להקצפה
  5. 1 מקל וניל או כפית תמצית וניל
  6. חצי כוס סוכר + שתי כפות מים

 

אופן הכנה א'

  1. לחרוץ את מקל הווניל לאורכו-בסכין חדה ולהניח בתוך סיר בישול. להוסיף לסיר את החלב ולהביא לחימום עד לסף רתיחה (ללא רתיחה!).
  2. לשים בקערת ערבוב את חלמוני הביצים ולטרוף אותם כ 4-3 דקות יחד עם 5 כפות סוכר.

 

אופן הכנה ב'

  1. לשים בסיר נוסף, על להבה נמוכה את כוס הסוכר + 2 כפות המים ולהניח כ 10 דקות על האש, עד לקבלת קרמל שחום וללא גושים.
  2. להוציא את מקל הווניל מסיר החלב (אופן הכנה א' סעיף 1) ולשפוך את החלב בהדרגה לסיר הקרמל. חשוב לשפוך את החלב תוך כדי ערבוב הקרמל למניעת היווצרות גושי סוכר.
  3. להעביר את תכולת סיר החלב לקערת החלמונים (אופן הכנה א' סעיף 2) בהדרגה גם כן ותוך כדי ערבוב החלמונים. לאחר מכן, לשפוך את תכולת החלמונים והחלב חזרה אל סיר הבישול.
  4. לשים את סיר החלב והחלמונים על האש עם להבה בינונית ולערבב באופן מתמיד כ 8-6 דקות עד שמתקבל מרקם סמיך (קרוי "קרם אנגלז").

 

אופן הכנה ג'

  1. לשים את 6 החלבונים במיקסר חשמלי יחד עם 2 כפות הסוכר שנותרו ולהקציף לקצף נוקשה. להעביר את הקצפת לקופסת אכסון.
  2. לשים את השמנת בקערת המיקסר ולהקציפה גם כן עד שמתקבל קצף אוורירי ויציב.
  3. לקפל (לאחד על ידי מרית) את שתי הקצפות אל תוך קערת הקרם אנגלז, תוך כדי תנועות קיפול עדינות, עד להתחברות שלושת החומרים. לאכסן בקופסת פלסטיק ולהקפיא 5 שעות לפחות.
  4. להוציא את גלידת הקרמל מהמקפיא, ליצור כדורי גלידה ולהגיש.

 

טיפים:

  • למי שאלרגי לביצים או רגיש לביצים חיות, ניתן להחליף את חלבוני הביצים המוקצפים במיכל נוסף של שמנת מתוקה להקצפה. חשוב לציין שפעולה זו תעלה משמעותית את כמות הקלוריות לסועד וכן להפחית מעט מאיכות מרקם הגלידה.
  • על מנת להפוך את המתכון לפשוט יותר, ניתן לוותר על יצירת הקרמל ולקבל גלידת וניל בלבד.

 

למתכונים נוספים, שאלות ועזרה לגבי מתכון מסוים:
צלצלו עכשיו למאור נתן 050-786-7711 או צרו קשר בטופס הבא ונחזור אליכם עם פרטים והצעות.

קידום אתרים אורגני בניית אתרים
Call
Mail

למידע נוסף השאירו פרטים:

שם*:

נייד*:

דוא”ל*:

נושא:

הודעה: